Άφιξη
Αναχώρηση
Ενήλικες
Παιδιά

Παλιό λιμάνι Θάσου

Το Παλιό Λιμάνι της Θάσου: Από τα παλιά χρόνια η Θάσος είχε δύο λιμάνια, το ένα για εμπορικούς σκοπούς και το άλλο για στρατιωτικούς σκοπούς. Το αρχαίο ναυτικό λιμάνι αναφέρεται κυρίως ως παλιό λιμάνι και είναι πλέον κλειστό. Στην προκυμαία διακρίνονται ακόμη τα θεμέλια των στρογγυλών πύργων από το αρχαίο λιμάνι.
Ένα μέρος του κυματοθραύστη διατηρείται επίσης στη θάλασσα. Περιπλανώμενος στις τοποθεσίες του λιμανιού συναντά κανείς πολλούς αρχαιολογικούς χώρους συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας Αγοράς που βρίσκεται κοντά. Καταλαμβάνει μεγάλη έκταση εντός των τειχών του και παλαιότερα αποτελούσε αγορά όπου γινόταν το εμπόριο στην αρχαία Θάσο. Το παλιό λιμάνι είναι γραφικό και πολύ εντυπωσιακό. Η θέα του ηλίου που δύει από αυτό το σημείο είναι εκπληκτικά όμορφη.

Η Θάσος, ένα σχετικά ήσυχο νησί όσον αφορά τον τουρισμό, μπαίνει πλέον σιγά σιγά στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, ταραχώδεις αναπτυξιακές δραστηριότητες παρατηρούνται να λαμβάνουν χώρα στην περιοχή πλούσια σε αρχαιολογικούς θησαυρούς ακριβώς στην καρδιά της πόλης και στην περιοχή του παλιού λιμανιού.